Khamis, 3 November 2011

Batu kristal..


Hitam-hitam sitampuk manggis
Sungguh pun hitam,
Dipandang manis...

Budak itam ni aka Snow, tersangatlah byk batu2 kristal bertaburan diseluruh bulunya.Tak tahulah, kutu ker, sekenit ker, hama ker...apa2lah. Senang sebut - kutu.

batu2 kristal yg bergemerlapan membentuk bokeh


Operasi pun bermula.
Kebetulan ubat spray kutu ada kat rumah.

Mula2 trimme bulu dia. Bagi pendek sikit supaya
semburan boleh sampai ke pangkal pokok.he..he..

Tadaaaa.....

Semburan pun bermula... psst..psst

Gosok2 supaya semburan tadi rata.

Bila nak siap ni...? Perut aku dah lapar ni..


Pastu pasang kolar.

Mula2 pasang kolar putih.
Pakai gelas polistrin jer, potong belakangnya.
Pastu serkup kat kepala dia.
Ah.... mmg tak ok..

Tukar design pulak, pakai kertas A4.
Siap pakai pinggan utk acuannyer....

Dah macam bunga raya pulak..

atau pinggan Astro

Hi, abg Merah....

Astaghfirullahhal'azim.....
Ingatkan serombong apa bergerak tadi..?

Oklah. Berhati2 dijalanraya yer, dik...





28 ulasan:

  1. Adoi! Pecah perut tengok serombong tu, kejap putih kejap merah.... Kesian dia, mesti gatal ada kutu tu. purrr....meow!

    BalasPadam
  2. Akak...

    Nak pengsan saya gelak baca entry akak ni. Adoillahhhhhhh.....

    BalasPadam
  3. hahahahahaha.. comey gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
    gelak sorg saye~ hahaha

    BalasPadam
  4. akak,kalau kucing tu mcm ada kuping2 kering nak bg ubat apa eh? minyak gamat boleh ke? saya xsure la kurap atau apa..huhu

    BalasPadam
  5. ahahahahahahahaa......gelihati tgk si Snow tuh

    BalasPadam
  6. wan nor syahira ahmad3 November 2011 1:06 PTG

    best baca entry ni, kak kim ni kreatif tul la... ada2 aje idea...hehehehhehe...:)

    BalasPadam
  7. hahahhahahaha comelnya snow...

    kutu2 snow tu tak berjangkit kat budak2 lain ke kak?

    BalasPadam
  8. hahahahahaa..sakit peyut saya gelak...siap gunting2..kak kim potong ala2 layer ok gak *motip tiru layer rambut aku..hehehehe
    sarung merah tuh dah ghupa serombong titanic pun ader ha...tuh kira sib baik abg merah yg tegur....kalau la abang madan yg negur...lagik sakit hati limpa hempedu dengau...kehkehkehkeh..

    BalasPadam
  9. hahahahahahhaa..snow apa yang kau dah buatttt

    BalasPadam
  10. hahahaha lawak tol la, ery dh duk tergelak sorang depan pc kat opis ni ha...past merah kata serombng mn plak yg bergerak tu..hihi...berlayer2 bulu snow...pasni okeh dh kan nanti...:)

    BalasPadam
  11. akak....comelnya kucing itam tu, kat umah zu pun ada 8 ekor kucing...ada sekor itam muka mcm tu la...akak guna pe tuk smbur tu ye?? cara akak gunting dah mcm tukang guntung rambut pro dah...berlayer2 bagai...haha

    BalasPadam
  12. wakakakakkakaka...adoilah...berseri seri merah tu.

    BalasPadam
  13. akakkkkk~ pakai serombong tu untuk apa? taknak bagi dia jilat ye? kat umah saya pun ada ubat kutu macam tu, cici punya... pagi tadi leps subuh baru je sembur sebab ingatkan ada telur kutu da..tengok2 rupanya bendasing hitam melekat kat bulu2 bahagian leher dia...mesti sebab dia garu2 guna kuku kaki yang kotor...bulu dia panjang, tu yang jadi takut kalo de kutu...

    BalasPadam
  14. adehh akak.. lawak la snow ni. hahahaahahahaha

    BalasPadam
  15. gelak hati membacanya...huhuuhu

    BalasPadam
  16. yaaaaaaahhhhhhhhh kalau x gelak jugak tak tau laaaa....
    memula gelak sebab snow dah togel.
    then kena pakai serobong merah plak...
    aduhhhhhhh sakit perut

    BalasPadam
  17. hahahahahahahaha!! adoii!! serombong katanya!! wakakakaka!!!

    BalasPadam
  18. ihihihihihi~ g0li ati den....
    comey gak snow pakai serombong merah tu...
    kena sungguh kaler nye ngan kaler itam dia tu...
    hihihihihikkss~

    BalasPadam
  19. Salam dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)
    kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



    Entri Terbaru: Tutorial letak FB LIKE SCREEN yang lebih hebat di blog!



    Join [SC] Blogger komuniti: https://www.facebook.com/shahcybercom

    BalasPadam
  20. Bismillahirrahmanirrahim.

    Save budget. Snow! semiga lepas ni bulu kamu hitam memancar...

    BalasPadam
  21. hahahaa..kelakarlah cite akak ni, Comel je snow camtu

    BalasPadam
  22. comel so senow ni ngan outfit baru tu:)

    BalasPadam
  23. adui pecah perot.. tgk snow....apapun pasni mesti snow bebas parasit

    BalasPadam
  24. comey la pakai benda tue..hehehe..

    BalasPadam
  25. alahai sian nyer si snow tue,
    dulu kucing lin ada gak camtue,,pastue lin pakaikan collar kutu.
    alhamdulillah ilang.

    BalasPadam