Isnin, 21 November 2011

Ahlan Wa Sahlan Ya Nia Kities...

Alhamdulillah, tanggal 18 Nov, 2011 bersamaan hari jumaat 10.10pm Nia selamat melahir kesemua anaknya dgn sempurna. Kami menjangkakan awal Dec @ hujung Nov nanti, sbb doktor yg merawat Nia pun kata begitu. Tp tak kisahlah, yg penting semuanya selamat, Alhamdulillah.

Ini first time tau, kucing yg kak Kim bela dr kecik beranak. Sebab selalunya, peringkat2 remaja kak Kim dah hantar mereka semua sunat. Tu yg excited semacam, asyik dok mengintai baby Nia dalam kotak....

Ok, jom kita tengok kronologi Nia beranak. Jam 6.00pm, Nia macam sibuk2 tp sibuk2 dgn budak Snow tu.

9.00pm, anak Kim jerit2 kata Nia nak beranak bawah katil bilik dia. So, kak Kim terpaksa nyorot, tarik Nia keluar dan masukkan dalam kotak. 9.10pm, Nia deliver her first baby. Warna putih....

Diikut anak ke 2, 9.20pm -warna coklat. Anak ke 3, 9.50pm - warna putih dan akhir sekali 10.10pm warna coklat..... Alhamdulillah...

Kak Kim saksikan sendiri Nia melahirkan kesemua anaknya. Uh, salute habih... takder keluh kesah, takder merungut, jauh sekali meraung..... relax jer, Nia. Kak Kim cuma tolong, betul2kan jer anak dia takut tertindih..


Inilah rupa anak Nia pada jam pertama dilahirkan....



Inilah ke empat2 rupa anak Nia pada hari pertama dilahirkan...


Nia rajin menyusukan anaknya. Tapi tidaklah asyik bekepit jer ngan anak dia. Sesekali dia relax duduk2, jalan2 kat luar.

Ini juga gambar anak2 Nia pada hari pertama....

Ini pula gambar anak2 Nia pada hari ke 2....


Pada semua yang sudi mendoakan, yang wish untuk Nia,
kak Kim mengucapkan berbanyak2 terima kasih.....







29 ulasan:

  1. Salam Akak,

    Alhamdulillah. Ida pun pernah dapat pengalaman sebegitu membidankan Bella sehingga melahirkan semua anak-anak dia.

    Tak sabar nak tunggu diaorang semua besar. Yang coklat tu sangat comel.

    BalasPadam
  2. alhamdulillah.... tetiba nak rasa bidankan anak2 bulus ni..

    tapi anak sume dah zass!! haha

    comel sangat anak2 nia ni..

    BalasPadam
  3. alhamdulillah sume sihat2..tahniah Nia..selamat berpantang!! hikhikhik

    BalasPadam
  4. tahniah mummy kim. ahakssss...nak satoooo....=))

    BalasPadam
  5. alhamdulillah semuanya cantik2 dan sihat2 belaka....
    tahniah....

    BalasPadam
  6. alhamdulillah Nia dah selamat melahirkan..

    smoga anak-anak nia membesar sihat dan sempurna, amin...

    BalasPadam
  7. YEAYYYYYY...!!! nia dah ade baby, good mummy nia

    BalasPadam
  8. subhanallah...cantiknya anak2 nia... alhamdulillah sihat2 semuanya...

    BalasPadam
  9. alhamdulillah...selamat semuanya...
    adeh...semua cumel2 la...meroyan jap ery hehehe...
    tomei2 bulus2 kecik...hikhikhik...abg madan ada jenguk2 x?

    BalasPadam
  10. Aunty Rosmawati,
    Mama kata, sama-samalah kita bela cucu....kami pun dapat "adik" baru, Mama jumpa pada 16 Nov. Nanti bolehlah berbesan ye? purrr....meow!

    BalasPadam
  11. Subhanallah... comeynye anak-anak Nia kak kim.. :)

    BalasPadam
  12. tahniah kak..
    comey2 cucu akak semuanyer..harap semua dapat membesar ngn sihat :)
    emmm...agak2 dh tau tak anak saper dorang semua ni..hehehe

    BalasPadam
  13. Somelnya anak2 Nia, akak jaga baik2 tau..
    Tahniah Nia ~

    BalasPadam
  14. subahanallah..comel teramat sangat..

    BalasPadam
  15. comelnya semua ni...
    abg Madan dah jadi pokcik!!!

    BalasPadam
  16. Tahniah... seronoknya dah dapat, semoga nia dan anak sihat selalu...teringat anak kucing yang telah pergi....

    BalasPadam
  17. Tahniah kak kim!! comel2 anak2 NIA! =)

    BalasPadam
  18. Salam..

    Tahniah buat Nia kerana dah jd ibu.. dan juga kepada Kak Kim kerana dah jd nenek.. cute sangat baby2 tu ;)

    BalasPadam
  19. salam rosma ..
    bertambah ahli keluarga mioew bermakna bujet utk depa tu pun kena lebihkan ..
    apapun selamat menjaga 'anak2' tu ..

    BalasPadam
  20. alhamdulillah selamat segalanya baby yg comey & cute sesangat...tahniah kepada nia jd mommy muda...jugak kpd kak kim..dah dpt title baru ada cucu dah...mesti nanti abg madan meleser2 ngan baby2 nia nie kan..hikhik

    BalasPadam
  21. tahniah Nia,anak2 yg kaler brown tu cam Messi la:)

    abang Madan=pokcik Madan :P

    BalasPadam
  22. wan nor syahira ahmad22 November 2011 2:17 PG

    Alhamdulillah nia selamat melahirkan anak2nya, bg mereka yg pernah membidankan kucing, dpt kita lihat betapa terseksanya mereka menahan kesakitan bersalin, seperti juga ibu2 kita, tp yg bezanya kucing2 tersebut x dpt memberitahu kesakitan mereka....Allah Maha Besar, mempermudahkan segalanya yg sukar....Sayang kak nia, semoga menjadi ibu yg baik...

    BalasPadam
  23. comel...rasa nak cium2 jer.... dr smlm nak buka blog akak..slow loading sbb baby nia cute sgt!!

    BalasPadam
  24. Super comel.. Tahniah kak.. yg puteh tu guper abg madan :P

    BalasPadam
  25. Wah......ada anak-anak bulus yg comel-comel. Tahniah Kak Kim and lega juga Nia dah selamat melahirkan. Nampak gaya Abg Madan tak menang tangan la ye......:o)

    LOL,
    Yong+Mika

    BalasPadam
  26. comel..suka bau anak kucing ni..hehe...zu pun slalu je jadi bidan, tapi kena tgk2 jgk la kan..takut mak dia tindih...zu ada kucing nama singa, masa dia lhirkan anak...ok je, tak de mengiau sgt...tapi lahir2 je anak2 dia..kering2 je bulu..terus dia ajak main..terlompat2...terhenjut2, atas anak dia...sib baik tgk...lau tak...

    BalasPadam