Isnin, 14 November 2011

Booking Tempat.....


Kalau emak2 kita selalu sebut lenggang perut, tempah bidan, baby shower atau lebih afdhal kita orang Islam sebutlah 'kenduri doa selamat'. Tp kalau kucing mungkin tempah tempat beranak. Nia dah mula survey tempat. Keluar masuk bilik, bawah tangga, kotak2 semua diterjahnya.

Tengok perut Nia dah besar. Duduk pun dah tak betul.
Paling kesian, bila dia bersihkan bahagian
belakang badan atau muntotnya.
Memang terkial-kial...

Nak jalan pun dah tak berapa larat.
Banyaknya duduk berehat....

Ingatkan kotak ni?. Dah jadi turun temurun.
Memula tempat abg Madan, pastu turun ke Unty tempat beranak.
Kini Nia pulak, cam bekenan jugak tempat ini.

Masalahnya, bila Nia dah jenguk2 kotak ni,
yg lain pun sibuk jenguk2 jugak.
Selama ini, takder sapa pun kisah tent. kotak ini.
Terbiar gitu jer selepas unty dan anak2nya besar....

Terutama budak itam ni. Sibuknya bukan main..

"..Kak Nia, muat ker masuk...?.."

"...Kak Nia, masuklah..
Dalam tu ada hantu nyot-nyot, tau..."

"... Banyak cakap tul, budak ni..
Patutlah kena tinggal ngan emak dia...
Pegilah, main jauh2..
Ngacau orang tua jer.."

"...Hi, kak Nia. Saya datang lagi ni...."

"... Besorlah perot kak Nia, agak2 kalau timbang berapa kilo, yer..?"

"... Janganlah aku dapat anak cam gini. Degil kemain...."





SEMUGA SELAMAT BERSALIN....





15 ulasan:

  1. owh..rupe ibu dh tu...selamat bersalin yer nia...

    adehlah si snow ni..xmo kaco kak nia k...

    BalasPadam
  2. semoga semua nya selamat Nia. Insyaallah nia akan jd ibu yang penyayang:)

    BalasPadam
  3. niaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... alahai kesian.. morning sickness tak? cian iye, jgn kata2 snow degil, kang dpt anak betul2 baru tau nia ni..hihi

    BalasPadam
  4. ade2 je dak Snow White tu...sabar je la Nia ye...moga mudah segalanya :)

    BalasPadam
  5. tak sabar nak tengok gambar anak Nia...hehehe..semoga selamat semuanya..

    BalasPadam
  6. wan nor syahira ahmad14 November 2011 12:20 PTG

    Selamat bersalin kak nia, semoga selamat semuanya...
    Snow, jgn le kaco kak nia, g main ngan abg madan tu, belajar camner nak jadi macho...hehhehehe...

    BalasPadam
  7. Cantiknya "hospital bersalin" tu....hehehe...survey sana-sini, akhirnya bersalin bawah katil. Habis berdarah atas lantai....Mama juga kena cuci... purrr...meow!

    BalasPadam
  8. kacau la snow white tu..nak kena cepuk agaknya

    BalasPadam
  9. nia...cepat2 bersalin..x sabar nak tgk baby..

    BalasPadam
  10. AMboiih...nia emo aje kan..mentang² la peknen..semoga cepat bersalin dengan selamatnya..^^

    BalasPadam
  11. semoga Nia selamat melahirkan...aminnn

    BalasPadam
  12. Nia jgan ckp camtu nnti terkenan hehe...

    smoga selamat yer Nia sayang

    BalasPadam
  13. nia..selamat melahirkan baby comel2 tau.. :))

    BalasPadam
  14. hehehe...comelnye la nia tu...anak2 dia mesti comel gak nanti..

    BalasPadam