Khamis, 8 September 2011

Padan muker, dua2 tak dapat...


Semalam, time rehat2 balik keje, abg Madan muncul lagi bawak balik rabbit.Cepat2 ambik rabbit tu dr dia. Check seluruh badan rabbit, Alhamdulillah.. takder kesan luka ataupun darah. Kak Kim keluar belakang rumah, pegi siasat maner dia dpt rabbit ini. Oooo...... rupe2nya jiran belakang rumah
.

Jiran tu pun satu, kalau nak bela renab tu, belalah elok2. Ini main adang2 dgn papan plywood yg dah reput2 dan belubang. Tingginya pun tak sampai 2 kaki. Lepas tu letak luar rumah. Pagar rumahnya pulak, dah terselak sana, terselak sini... jgn abg Madan, harimau pun boleh masuk. . Cakap kat jiran tu, tp dia buat slumber dek jer....Lantak engkolah....

Subuh tadi, sementara tunggu masuk waktu, kak Kim baring2 kejap tp hanyut juga seketika. Bila jaga, tengok abg Madan tidur kat sebelah dan sebelahnya ada ini....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
V
Ya Allah, rabbit lagi.....

Rabbit tu bersih, takder kesan luka2 apa pun.
Abg Madan pun relax jer tidor sebelah rabbit tu.
Cuma bila rabbit tu bergerak sikit,
abg Madan kuis sikit dgn tangannya.

Kalau kak Kim pukul abg Madan sampai berdarah2,
jerit, herdik sampai pecah gegedang telinga dia,
apakah perkara ini akan selesai?
Sedang tuan renab tu buat tak tahu,
buat tak kisah tentang keselamatan renab dia.

Last2, ambik renab tu. Masuk dalam carrier,
letak beberapa kerat karot dan bawak tempat keje.
Dan bagi kat gardener yg mmg suker bela2 haiwan.


Pada tuan punya renab tu, sorry...
Pada abg Madan pun sorry, dua2 korang melepas.
Padan muker...





16 ulasan:

  1. bukan salah abg madan lagi dah..salah jiran yang dok selamber derk jer..abg madan excited tgk renab tu..hehehe...kecian renab tu yer..

    BalasPadam
  2. boleh pulak ye k.kim selamber yayai jiran tu bela arnab cmtu..mentang2 la arnab xbyk songeh...byk mkn je..hehe.
    P/S: madan kali ni baik...gud boy!

    BalasPadam
  3. hehe~ tuan renab yg slamber derk tu x kisah ke kak kim rembat renab dia bg kat org lain...? ;)

    BalasPadam
  4. mesti abg madan jth cinta dgn renab tu kak..tu la slamber bawak tidor..nak perkenalkan menantu dengan kakak..hahaha alahai..nape tak bela jer kak? utk tmpt abg amdan main2..

    BalasPadam
  5. kite rase rabbit smlm tu bukan abg madan yang wat die luka...ntah2 abg madan nak selamatkan rabbit tu kot...sebab rabbit yang ni okay je..kalau tak dah lama jadi arwah rabbit tue...kucing kite yang dulu2 pon takde nak mkn rabbit...main kejar2 ngn rabbit ade la...

    BalasPadam
  6. sharz: betul jgk pndpt awak tu kan..ye la mn la tau abg madan nak selamat kan dia dr haiwan lain ke apa ke..nak cakap xreti..yelah yg ni dia bwk lik elok je...ha..sah..mmg sah..abg madan mmg hero sejati...:D

    kak kim:tomei la renab tu suh gardener tu letak nama dia cik nab hihihihi

    BalasPadam
  7. Kita pun nak jugalah gi intai jiran belakang tu. Kot-kot ada lagi, boleh buat rabbit stew...jangan nanti jiran belakang tu buat repot polis ke apa... bahaya orang camgitu. purrr...meow!

    BalasPadam
  8. haha, pdn muka tuan dia...2 yg terbaek...

    BalasPadam
  9. nsib bek xde pape rabbit nik...

    BalasPadam
  10. hehehe, abg.madhan plak nk ader pets sendrik...mesti dier trtarik ngan lompat2 rabbit 2...
    yg owner 2 po 1 hal, wat derk jew...syg ke idak ngan rabit2 nyer 2...???

    BalasPadam
  11. terbaek. hahaha

    abang Madan bwk balik live toy utk Mama Kim :)

    BalasPadam
  12. nasib baik ada abg madan jaga renab tu. kalau tak ntah kemanalah dia merayau nnt... =D

    BalasPadam
  13. setuju sgt dgn tindakan kak kim tu

    padan muka tuan rabbit tuh, ada hati nk bela haiwan tp tak bertanggungjawab hishh geram!!

    BalasPadam
  14. salam rosma ..
    satay rabit sedapppp tu ..
    lembut jer bila dikunyah ..

    kt dapur pun ada pisau ...

    lidi boleh carik ...
    he..he....

    BalasPadam
  15. comeylah rabbit tu..rsnyer a.madan berkenan ngn rabbit nk wat kawan ni

    BalasPadam