Ahad, 29 Mei 2011

Kenapa kami yg jadi mangsa..?

Dah baca al-kisah ni, klw belum klik sini, yer..

Serupakan muker saya dgn kucing dlm paper tu....
Dia bukan jelmaan tu, saya pun bukan,
Kawan2 saya pun bukan..
Yang sebenarnya jadi jelmaan tu
ialah manusia yg berfikiran sengket
dan membuta tuli membelasah kami...

Mentang2 kami tak mampu melawan,
kalian boleh buat sesuka hati...



10 ulasan:

  1. sy pon ada baca kak..

    mengarut jer...melampau sungguh!!

    geram dan sedih :(

    smoga Allah melindungi mereka, amin..

    BalasPadam
  2. aduhhh... kesian kucen yg bnama Pussy tu kan Kak Kim... sedih n geram gak... T_T
    smoga si pelaku mdapat balasan setimpal dgn pbuatannya...

    BalasPadam
  3. Nsib baiklah muka saja sama kan. Kakak tahu tuan awak termat sayang pada awak and the gang....

    BalasPadam
  4. benci pada manusia yang tak sayang haiwan...

    BalasPadam
  5. salam rosma ..
    terasa geram dan lucu pula aby baca berita tu ..

    tu la yg dikata Taqlid ..
    mengikut dengan membabi buta tanpa berdasarkan nas dan wahyu .. akibat nya kucing boleh menjadi mangsa ..
    sib baik Madan tk kena belasah ...

    BalasPadam
  6. la..pelik..nape la berpikiran singkat sgt..cian kucing tu..alaololo madan! i love u!

    BalasPadam
  7. kak kim tinggal kat jb ke?

    BalasPadam
  8. comelnye Pussy!
    mata biru kan?

    saya pon ada gak posting pasal ni tapi takde la gambar Pussy tuh.

    semoga Pussy dan kucing-kucing lain selamat dari manusia-manusia yang tak guna akal tuh...

    BalasPadam
  9. zaman je modern tp masih mempercayai benda2 syirik

    BalasPadam
  10. urm..semua nak tunjuk pandai...ada ke jelmaan kucing mata merah???bukan jelmaan tu xde misai ke???betul komen2 semua ni..dah modern pun masih ada yg percaya benda2 syirik.tian pussy...

    BalasPadam