Khamis, 21 April 2011

My Mum Recipe..


Ok, anak-anak semua.
Hari ini mama nak masak, masakan kampung...

Sambal belacan, yer mama..
Ya, pucuk ubi. Ulam jering....

Ok, mula2 pilih ikan yg sesuai,
Kemudian bersihkan.....

Rebus tapi kalau rajin, stim lagi bagus
Kat sini jer, aromanya dah naik...

Tengok tu si Merah,tak sabar-sabar nak makan
Sampai tarik2 baju mama...

Ini sekor lagi. Masuk lak, kepala tu dalam periuk...

Ok dah, siap.....
No salt, No MSG

Bismillahirrahmanirrahim....
Jemput makan semua....



14 ulasan:

  1. Mama kita tak pernah masak macam tu. Asyik buka tin aje.... purrr....meow!

    BalasPadam
  2. dah lama dorang tak makan macam nie..sejak ade kibbles... =p

    BalasPadam
  3. makanan fav kucing2 saye :)

    BalasPadam
  4. sedapnye.kitorg selalu mkn ayam rebus seminggu sekali...

    BalasPadam
  5. sila...sila. cuci tangan dulu ye anak2.

    ada berapa kat rumah?

    kakct ada 7 + 2 (yang selalu ngecek makanan kat pintu belakang rumah).

    total = 9

    BalasPadam
  6. mmmm..chedapnyerrr...nyum..nyum..

    BalasPadam
  7. my coki klu tercium bau ikan memang tak senang duduk

    tapi kalau aly dia buat tak heran jek...

    BalasPadam
  8. Makan tom yam boleh ke ros?

    Biar betul mama kamu ni madan, merah dan semuanya. Esok kalau makan tom yam jangan sakit perut pulak.....

    BalasPadam
  9. uiii sedapnya...berselera betul tgk dorang tu makan :)

    BalasPadam
  10. kesedapan tak terhingga!Cer try rebus ayam plak..hmm..yUmmy!^^'

    BalasPadam
  11. As Salam Rosma,

    Saya jumpa blog awak dari Shaz...Salam perkenalan.

    Sedapnya adik-adik makan. Abang Mika pun suka makan ikan rebus gan nasi. Purrr....varouite tu..Makan banyak-banyak supaya cepat besaq macam Abang ....

    Suzy + Mika

    BalasPadam
  12. perghhh!! kalau ada budu dgn ulam raja ni baru lagi power Kak... :)

    terasa nak je join diekor makan...

    BalasPadam