Isnin, 11 April 2011

KOTAK PINK....


Cuti hujung minggu, buat sikit aktiviti.
Niat dihati untuk si Merah tempat dia bermain
Sebab Merah anak kucing istimewa.
Cerita tentang Merah - klik disini

Ini dia, dah siap pun... Alah, bukan Cat House.
Pondok pun bukan. Cuma kotak tampal2 jer...

Merah memang suker main dalam itu.
Tapi Nia suka mengacau... Jealous, kot

Time ni, kredit untuk abang Madan.
Dia tak kacau Merah dlm kotak tu..
"Nia, janganlah kacau Merah.
Tak baik, tau.Kesian dia...."

"..Degil betul, budak Nia ini. Tak reti bahasa.
Aku kata jangan kacau dia.."

" Hah, tengok tu..Merah dah majuk.
Kang dia ngadu kat mama,
tak pasal2 kita berdua tidor kat luar.."

" Sekarang ada berani, kacaulah..."
"Laa.. orang tua ni pulak, dlm kotak ni.." - Nia

" Eeee.... beratnyer, macam tong gas.." - Nia
" Tak makan saman betul budak ni..."

Pang..!!, rasakan....

Ha, ha, ha .... best! best...
Walaupun terpaksa kecik-kecikkan badan..

RAMADANNN... !!, NIAAAA.... !!!
KE SINI KAMU...







20 ulasan:

  1. hahahahahaah.....

    kak Kim, kena buatkan sorang satu lah...dorang jeles

    cian kat Merah..dia tgk je kotaknya diambil orang hehe..

    suka tgk abg Madan tuh, seiran dgn Teteh kita :)

    BalasPadam
  2. nak wat macam nie gak la...hikhik..
    comel la kotak tue...

    BalasPadam
  3. Sweetnya kotak pink untuk diaorang.

    Lagi sweet tengok yang gebu tu bajet kurus nak masuk kotak kecik wakakakaka.

    Akak selalu buat saya gelak dengan dialog2 mereka semua ni

    BalasPadam
  4. betoi tu....tak cukop 1 je .....beghebot nanti deme ......

    BalasPadam
  5. cumelnya kotak...hehe...kalo cumel2 kat rumah, habis ranap la...haha

    BalasPadam
  6. aduh..sampai penuh kotak tu di sumbatnya..kesian merah kena duduk luar,..kena buat banyak-banyak kotak ni..

    BalasPadam
  7. Salam kenal dari kakak. Ternampak kucing naik motor. Dah masuk rumah berkenalan pulak dgn merah dan rakan-rakan. Syok jugak....

    BalasPadam
  8. Alahai Abang Madan...sedarlah diri tu besar. Cian Merah tau! purrr....meow!

    BalasPadam
  9. alahai abang Madan, aunty Marie baru je nak puji kamu.

    rindu nak duk lam kotak ek?

    sabau je la ye Merah

    BalasPadam
  10. salam rosma...
    seronok tengok keletah2 kucing2 tuh ..
    berapa shot agak buat sampai dapat gambar2 mcm tuu...
    bukan senang nak ambik gambo kucing mcm yg kita hendak kan ...

    BalasPadam
  11. tak tau nak cakap ape. Abg mada tu kelakar tak hengat! hahahaha

    BalasPadam
  12. suke sgt entri ni!!!comel+klakar....!

    BalasPadam
  13. sgt suka dengan entry yg ni..haha

    BalasPadam
  14. lawak la kak kim ni..cramp perut sy gelak...

    amboi abg madan tu tak padan dengan badan yang bagaikan juara tu pun nak masuk dlm kotak jugak...

    kena buat 3 kotak ni kak kim..

    BalasPadam
  15. abg madan tu saja ja tu..
    dia pun nak main jugak tu

    BalasPadam
  16. comel betul gelagat diorang ni ... kene buat setiap sorang satu baru depa tak jeles... hehehe

    BalasPadam
  17. Hahaha.Lawak betul dia orang ni.Waktu abang Madan pang tu lawak.

    BalasPadam
  18. hahaha..kelakarlah diorang sume..pandai akak ambil gambar. Nampak comel sangat!

    BalasPadam
  19. kreatif betul..
    comel sgt2...

    BalasPadam
  20. comey kotak2 tu kreatif la akak...kucig mmg peveret diorg kalau nmpk kotak mesti nk main..kalau kat umah sy ni abis la diorg gigit sikit2 kotak smpai hodoh jadinya..especially kelabu tu pantang nmpk kertas ke,plastik,kotak dia akan cakar2 n gigit..abis ank2 dia ikut...

    BalasPadam