Selasa, 11 Januari 2011

Beras cap Rambutan.

Camnerlah nak bagi, mamat2 ini gumuk, mantap, montok cam kucing2 kat tv tu. Makan pantang jumpa. Dari beras cap rambutan sampai beskut Jacobs. Belum lagi pengeras ayam goreng pasar malam. Piskis, wikis belumlah goni2 tp berkilos-kilos..( brand tu jer yg mampu..)

Oooo...mungkin mamat2 ni makan tak baca bismillah, kot. Orang kata, klw makan tak baca bismillah tak berkat makan. Lebih seram, org kata yg makan tu kita yg menelan tu antu eeeeeeee.... Mengarutlah. Tapi Bismillah tu memang penting. Apa jua perbuatan, mulakanlah dengan bismillah dan diakhiri dgn Alhamdulillah, bukannyer susah pun. Cuma kadang-kadang kita lupa. Takper, bila ingat bacalah...

Balik cerita pasal mamat2 hitam, sejak mummy Karat takder, memang jelas kekurusan badan mike. Pegi pet shop, beli susu khas untuk hello kitty tapi depa tengok terus serengingkan gigi..uek..tak sedap, cabuttt....


Tapi takperlah, my dear hello kitty...kurus pun kuruslah. Ekor lurus runcing, bila menguet2 tu tak ubah macam cacing...ha, ha..sorry darling. You all sebenarnya hensem, cuba belum terserlah lagi. Janji sihat. Rupa tu anugerah Tuhankan..syukur banyak2


Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama si kucing belang
Dua tiga boleh kucari
Mana nak sama anakda sorang

6 ulasan:

  1. a'ah betul tu kak...biar kurus xper janji sihat kan..

    berselera btol dorang makan, lauk apa tuu

    BalasPadam
  2. dah besar dah 3 budak comeyyy ni:)

    BalasPadam
  3. kan...bio kurus asal sihat dan juga gembira.

    BalasPadam
  4. comelnye kuceng...
    peminat kuceng gak ni.. :)
    http://sayesukehati.blogspot.com

    BalasPadam
  5. same la macam kucing kat rumah saya, akan breakfast dengan nasi di gaul bersama lauk ikan...

    BalasPadam
  6. alahai.. tersusun dan tertib segala.. bagus betol..

    BalasPadam