Jumaat, 8 Oktober 2010

Ramadhan tak nangis lagi...

Hari ini genab 1 bulan 5 hari Ramadhan tinggal bersama kami. W/pun bulan Syawal dah berakhir ,Ramadhan masih ramadhan lagi. Sampai bila2 pun, sentiasa ramadhan...semuga nama tu, memberi keberkatan dalam hidup kami sekeluarga. Tentu kalian masih ingat, kisah kucing jalanan yg aku jumpa dan bawa pulang di minggu terakhir bulan ramadhan tahun ini.

Ramadhan sekarang bukan Ramadhan dulu lagi. Sekarang dah hensem, bau pun dah wangi...
Luka-luka lecur, kudis dan kurap dibadannya dan hampir 85% sembuh. Syukur sangat lihat perkembangan Ramadhan hari ini.

Ramadahan hari ini. Aktif dan nakal.....


Ramadhan hari pertama tiba di rumahku..lesu tak bermaya


"Sorrylah dik, abang ni sibuk .... nanti abang ambik cuti, abang bawak adik jalan2, ok..."

Masa mula2 bawa Ramadhan balik, risau juga. Takut si Ciputz marah. Tapi Ciputz memang gentleman. Dia sikit tak kisah. Cuma Ciputz ni busy, selalu out station...jadi jaranglah dpt bermain bersama...


"..Bye, Ramadhan, See You petang nanti...."

Rutin Ramadhan menghantar dan menungguku dimuka pintu, setiap kali aku pergi dan pulang dari kerja. Kadang2 heran juga, walau slow macamana pun, dia tahu aku balik... bukak pintu jer, tersembullah muker sengih dia...

Satu kelemahan Ramadhan, dia cukup takut air. Pantang terkena air sikit, lintang pukanglah dia lari..mungkin rasa trauma kena air panas dulu masih berbawa-bawa kini.

Takperlah, Ramadhan. Insya Allah,Ramadhan takkan terkena air panas, panas mentari atau hujan lagi kini. Semuga Ramadhan bahagia bersama kami...


JANGAN MENANGIS, RAMADHAN, LUPAKAN KISAH YG LALU..



6 ulasan:

  1. =)
    ramadhan cantik..
    secantik hati akak~
    trima kasih akak

    BalasPadam
  2. kak kimora,Ramadhan tu sungguh la handsome, putih suci kaler dia.

    Ciputz tu cam incik Misty..baik haoutstation manjang.

    May Allah bless u n yr family. AMIN

    BalasPadam
  3. shukur alhamdulillah...ramadhan dah pulih dan cumel skrg....semuga kak Kimora diberkati & dimurahkan rezki....

    BalasPadam
  4. cheetah annasuhah6 Jun 2011 11:51 PG

    semoga kak kimora dimurahkan rezeki dan diberkati selalu..amin ya rabbal alamin.

    BalasPadam
  5. aduhai bergenang airmata,untung ramadhan :)

    BalasPadam
  6. beza ms 1st tym akak bik die n skunk...
    mkin encem...

    BalasPadam