Khamis, 19 Julai 2012

Kelahiran...


Assalammualaikum,

Bangun subuh pagi tadi, Cik Ta bising mengiow2. Taklah kisah sgt sbb mmg time tu bagi mereka makan. Semua pun mengiow2, siap panjat2, begayut2 lg nak makan. Alahai, macamlah tak makan setahun kamu ni ....

Semua makan, nyum-nyum.....
Tapi cik Ta tak mahu makan
Cik Ta duduk sibuk bersihkan bulunya...
Tiba2 nampak ini...
Dan ini,
Ya Allah, cik Ta.....dah beranak, ker ?
Tapi rasanya belum cukup bulan lagi..?
Kalau ikutkan raya nanti baru duenya
Cik Ta ... gugur, ker..? Dan ini....
Subhana Alloh,... cik Taaaaa...
Tapi dah kaku tak bernyawa..
Kak Kim ambil dah letak atas kertas...Nampak macam nak beranak lagi..Cepat2, masukkan cik Ta dlm kotak. Tapi cik Ta degil...
eee... meloncat dia lari keluar...
Dalam kelam kelibut tu, cik Ta terberanak atas simen..
Ya Allah.... Baby tu nampak menguit2, hidup lagi..
Sukernya ati... tp cik Ta buat tak tahu jer.
Lansung tak mahu uruskan babynya itu.
Kak Kim masukkan semula cik Ta dlm kotak dan
letak sekali babynya dgn harapan dia akan jilat dan bersihkan.
Cik Ta buat tak tahu jer....
Dan sibuk nak keluar...
Kak Kim cuba lap babynya...
Tapi, dia pergi jua....
Apapun, semuga cik Ta tabah...


9 ulasan:

  1. ya allah..ni tak cukup bulan rasanya ni..sebab selalu baby kucing, lahir dah berbulu dah...dia first time beranak ke ni?

    BalasPadam
  2. anak sulung kot, tak berapa pandai lagi...

    BalasPadam
  3. hadoiiiii..siannya..sian kat baby,sian kat mummy gak...premature yer,togel jer lagi...

    BalasPadam
  4. eeee.kesian nya !
    Cik Taa, lain kali berhati2 .. Mungkin belum rezeki kamu

    BalasPadam
  5. mungkin Cik Ta tahu babynya tak cukup sihat, ada jugak ibu kucing yg makan anaknya atas sbb tu

    moga Cik Ta kembali pulih dan sihat seperti sediakala..

    BalasPadam
  6. kesiannya...tapi rasanya cik Ta tahu anak dia xleh survive sebab tu dia buat tak tahu...:((

    BalasPadam
  7. uwaaaa...cian nye.. kucing sy pon bru beranak 4 ari lps.. alhmdllh smua selamat..tp... ank dia mati sekor elok2 kuar dr perut tu.. yg hidup LIMA ekor..hihi.. ;)

    BalasPadam
  8. tak cukup bulan lagi la tu kak...kesiannya....cik ta pestime ke ni?

    BalasPadam
  9. Mati ke anak kucing tu ? Itu ada mak . Dah nie macam mane ? Mak dia tinggalkan dia . Dia nak makan apa ?

    BalasPadam